Venice, Lido di Jesolo, residential complex V1011

Front sea residential complex

  • Useful Information
    • Rif.: V1011
    • Location: Lido di Jesolo
    • Square area: from 63 to 200 m2
    • Garden: 28000 m2
    • Rooms: from 1 to 3
    • Airport: 35 km
    • Railway station: 20 km
    • Sea: 20 m
    • Mountains: 165 km
Download brochure image_pdf

Complex lies in a 50,000 m2 pine forest divided in two by the street: the area on the sea front covers 28,000 m2 and contains buildings and private gardens whereas the other area covering 22,000 m2 is a public park. The development plan includes a 25-storey glass panelled tower block with 83 residential units, 3 4- storey buildings with a total of 60 apartments, a business area on Viale Oriente, an underground car park for 225 cars and 143 basements, 3 swimming pools including one heated, one with water features, saunas, showers, changing rooms, a relaxation area and a condominium gym. Through the work of regeneration and restoration of the park and garden, designed by landscape architect João Ferreira Nunes, an area of 20,000 square meters of pine forest becomes a public park, finally restored. A real piece of rural history recovered and returned to citizens, tourists and guests of the complex. This is a key element of the whole works, since the landscape, history, architecture and nature have the same importance at the complex.
The Tower of 24 floors, for residential use, is the dominant sign of the whole project. A strong and recognizable figure, vertical totem, iconic, which characterize the sky-line of the city of Jesolo Lido. The structure has been designed with perimeter walls of glass in various shades of color, inspired from nature to merge with the landscape. On the ground floor a large double-height lobby will be the entrance of the complex, with concierge service for twelve months a year. Top floor, there will be a large terrace with swimming pool, an exclusive property of the owners of the attic. From the rooms, from the living rooms and from the terraces of the apartments you can enjoy a 360 ° view: not only the sea and the pinewood, but also the lagoon of Venice, the extraordinary landscape and, on the background, the outstanding Dolomites. The complex is equipped with the best technology, a system of air conditioning with radiant panels, the elevators are optimized to reach quickly all floors of the Tower. The 3 residential condos located within the pine woods are made of simple and sinuous volumes and they are four floors high. The 143 residential units on the seafront have floor to ceiling sliding glass doors and highly innovative heating and AC systems. A choice of 1, 2, 3  bedroom apartments is available. The tower block has a glass second skin in a shade of colour somewhere between blue and green. The glass panels create a barrier against the sun’s rays but still give perfect visibility. The second skin of the 3 buildings in the pine forest, on the other hand, is made of Canadian cedar and sliding louvered panels on the glass panel side. This vertical wooden slat effect can also be seen in the stairways.

Energy Class: A

The price on request

Directions

CONTACT US

captcha